Snapchat ökar bland äldre

I en ny rapport från eMarketer förväntas Snapchat-användarna öka med 14, 2% till över 70 miljoner användare i USA under 2017. Men trenden att Snapchat bara är för yngre håller på att vända.
Den snabbast växande gruppen på Snapchat idag är vuxna över 45 års ålder. De utgör idag hela 6, 4% av användarna, vilket är mer än de 4,2 % som de förväntades utgöra. Samtidigt minskar användandet bland unga under 24 års ålder.
Allt fler unga vänder sig istället till Instagram Stories som kan erbjuda en ny plattform för att synas. Precis som för Facebook söker sig unga till de nya plattformarna när de äldre generationerna börjar dyka upp på de befintliga platserna. Samtidigt är det en mer köpstark grupp som gör entré i och med högre ålder, något som kan komma att gynna annonsörerna.
Lär dig mer: Webinar – Allt du behöver veta om Snapchat
Snapchat var bara 6,8 miljoner användare efter Instagram under 2016. Nu spår bedömare att det gapet kommer att öka till närmare 10 miljoner fram till 2021, eftersom Instagram fokuserar på att nå allt fler målgrupper med sina tjänster.
”Snap Inc. Verkar fokusera på att hålla sin nischade publik engagerad för att spendera mer tid i appen” menar Jaimie Chung, Instagramanalytiker på eMarketer.