Snapchat lika stora som Facebook – på video

Snapchat satsar. Nu kan man, med sina åtta miljarder videovisningar, närma sig Facebooks siffror på samma område. Samtidigt bygger man ut sin annonsavdelning, bland annat genom att anställa före detta Facebookanställda.

Det är Re/code som uppger att Snapchats VD, Evan Spiegel, ska ha avslöjat mängden videovisningar på Snapchat. Åtta miljarder är inte dåligt, och är i varje fall nära Facebooks videovisningar.

Däremot är det en bit kvar till att kunna matcha Facebooks aktiva användare, med en bit över en miljard dagliga användare. Ja, det är väldigt många – och Snapchat ligger på “bara” runt 100 miljoner.

Läs mer: Snapchat har lyssnat – Nielsen börjar mäta annonserna

Men det hindrar inte företaget från att nu försöka stärka sina inkomstmöjligheter. Som ett led av detta så har man bland annat anställt Sriram Krishnan – grundaren av Facebooks inkomstbringande mobila annonsnätverk.

Facebook Audience Network grundades av Krishnan 2013 och drar in cirka en miljard amerikanska dollar i intäkter (mer än 8,5 miljarder kronor). Det är alltså en riktig tungviktare som ska generera mer pengar via videoannonser till Snapchat.