Snapchat lanserar tre nya annonsverktyg

Snapchat lanserar tre nya annonsverktyg som tillåter annonsörer rikta sin reklam mot geografiska områden, platser såsom stränder, biografer och universitet och till och med i verkliga butiker.

Det förstnämnda verktyget gör det möjligt för företag att rikta sina annonser mot personer som bor i ett visst område, eller mot besökare av en specifik plats såsom ett torg.

Det andra verktyget når ut till en ännu bredare mängd personer då den kan tillämpas till flera olika områden samtidigt. Till exempel kan en bikinibutik visa annonser till personer över hela landet som befinner sig på stränder. Över hundra femtio kategorier finns att välja på enlig Snapchat, som hoppas att tjänsten kommer underlätta för annonsörer världen över.

Det sistnämnda verktyget är för fysiska butiker som vill få mer information om sina kunder. När en potentiell kund kliver genom dörren till deras butik kommer butiksägaren få detaljer om bland annat deras ålder, kön och intressen. Detta verktyg är gratis att använda och finns redan hos hundratals butiker.

Snapchat lägger dock till att de respekterar folks privatliv och kommer inte intränga sig på den. För att företag ska få information om en person så måste de tillåta det först i inställningarna.

“We don’t share any location information that can identify specific Snapchatters to advertisers, and all Snapchatters can choose whether to allow use of location services.”

För annonsörer kan de nya verktygen hjälpa enormt för att nå ut till specifika personer och anpassa annonserna på ett sätt de tidigare inte kunnat.