Snapchat lansera en helt ny version av sin tjänst

Att chatta är kul men att kunna prata och spela in video är ännu roligare anser Snapchat som lanserar en helt ny version av sin mobila tjänst.

Snapchat 2.0 fokuserar på att göra det sömlöst för användarna att använda text, röst och video för att kommunicera med varandra. Det stora fokuset för utvecklingen har varit att få till röst och video på ett lika naturligt sätt som vi idag använder text.

“Two years [since launching Chat 1.0], we’ve learned a ton about how people talk, but our goal remains unchanged. We want Chat to be the best way to communicate — second only to hanging out face-to-face.” kommenterar Snapchat.

När du använder Snapchat kan du med den nya uppdateringen välja mellan video och röst med ett tryck. Detta gör det möjligt för dina vänner att antingen lyssna i realtid eller se dig som video, beroende på vad du känner för. Om dina vänner inte är online kan du skicka ett röstmeddelande till dem, som med Messenger.

I uppdateringen får vi också Auto Advanced Stories som gör det ännu enklare att få reda på vad dina vänner gör för något. När en uppdatering tar slut börjar nästa automatiskt. Som en rullande långfilm av uppdateringar från alla dina vänner.

Som bonus finns det nu över 200 klistermärken tillgängliga. När du skriver vissa ord så dyker de upp automatiskt om du trycker på knappen för stickers.