Snapchat-kopian Facebook ville köpa fortsätter att växa

Kommer ni ihåg när vi på Dagensanalys.se skrev om den asiatiska Snapchat-kopian Snow? Facebooks ägare Mark Zuckerberg ville köpa denna sociala fotoapp under förra året, men misslyckades. Nu kan det svida lite mer, när Snow rapporterar att de har mellan 40 till 50 miljoner månatliga användare.
Läs mer: Facebook lyckades inte köpa asiatisk Snapchatutmanare
Enligt TechCrunch uppger den Koreanska firman Naver (som är en av aktörerna bakom appen) att man fått över 100 miljoner nedladdningar redan i december förra året. Av dessa räknar man att 40 till 50 procent är aktiva användare.
Det är förstås en bit kvar till Snapchats cirka 150 miljoner, men är ändå en ansenlig bit. Man verkar också ha växt rätt snabbt, från 30 miljoner nedladdningar i juli 2016 till de nuvarande 100 miljonerna.
Snow satsar dessutom inte på samma marknad som Snapchat, som främst riktat in sig på västvärlden och dessutom är blockade i kommunistiska Kina. Och det är just Kina som är den största marknaden, tillsammans med Japan och Korea bland andra (inga individuella siffror finns dock för dessa länder).
Naver visste vad de gjorde när de tackade nej till Mark Zuckerberg. Facebook har sedan dess försökt att lansera olika Snapchatkopior, både som egna appar och för Messenger – men verkar än så länge inte ha hittat “hem” på samma sätt som Snapchat – eller Snow.