Snapchat köper sök- och rekommendationsapp

Snapchat, fotoappen som växer så det knakar, verkar planera för att en egen sök- och rekommendationstjänst. I alla fall så är det var en del tror kommer vara följden av att man nyss köpt upp appen Vurb, som specialiserat sig just inom detta område.

Detta uppger The Information, som också skriver att Snapchat betalade cirka 931 miljoner kronor (110 miljoner dollar) för affären.  Det är dock än så länge oklart exakt vad man tänker göra med Vurb, då varked de eller Snapchat sagt något officiellt om affären.

Läs mer: Nu blir det ännu fler annonser i Snapchat

Vurb är alltså en sök och rekommendationsapp som ska ge heltäckande, personliga tips för användaren. Söker man på en film så ska man få länkar till recensioner, länkar till biljetter och möjligheten att beställa taxi via Uber till biosalongen. Allt detta från en app alltså, och man ska även kunna dela sina sökresultat till vänner eller Vurbs community via speciella “kort”.

Vad tekniken ska gå till är alltså oklart – men kanske är det nya möjligheter att hitta personer på Snapchat? Eller ändra algoritmerna i Stories? Eller kommer man att erbjuda sökningar på internet direkt från appen?