Snapchat kan vara på väg in i TV-branschen

Det verkar som om Snapchat – den sociala fotoappen som slagit igenom bland den yngre generationen – är på väg att bli en ny spelare inom TV-branschen. Ja, på sitt eget sätt såklart, i egenskap av ett smartphonebaserat onlinealternativ till traditionell TV, riktat mot (suprise) de unga.

Detta menar i alla fall branschtidningen AdWeek, som bland annat visar på hur Snapchat under den senaste tiden skrivit avtal med flera TV-bolag och sportligor kring nya kanaler på företagstjänsten Discover. Man har avtal med CNN, Mitú (en engelskspråkig kanal för latinamerikaner), NBC, ESPN, sportligan NFL och många fler.

Mycket av detta beror såklart på annonsintäkter. Snapchat jobbar hårt på att dra in mer pengar från just reklam på sin app – något vi skrivit om tidigare här på dagensanalys.se.

Men det är också TV-bolagen och annonsörer som inser behovet av att nå ut till den yngre publiken, något som kan vara svårt att göra med linjär-TV när det kommer till Millennials och Generation Z.

Det tycks ändå som att vi rör oss alltmer åt ett håll där gränserna mellan sociala medier och TV suddas ut, inte minst när det kommer till marknadsföring.