Snapchat inte längre bara för de unga – Michelle Obama har just startat ett konto

Det är väl alltid en tidsfråga innan föräldragenerationen kommer ikapp ungdomarna på den sociala nätverken. Facebook och Instagram har sedan länge slutat vara föräldrafria fristäder, och nu verkar snart turen komma till Snapchat. Ett gott tecken på detta är att USA:s första dam, Michelle Obama, just gått med i den sociala fotoappen.

Från och med igår så kan alla som vill följa Michelle Obama på hennes eget Snapchatkonto, där hon kommer att lägga ut “snaps” från Vita Huset. Bilderna ska visa hennes dagliga aktiviteter i egenskap av “first lady”, och även alla de officiella evenemang som hon hinner med innan ämbetet tar slut.

Enligt Vita Husets pressekreterare Joanna Rosholm så är Snapchatkontot ett sätt för Michelle Obama att kommunicera direkt med de unga människorna som dominerar i appen. Presidentfrun har tidigare uttalat sig kring sin önskan att använda sig av just sociala plattformar för att kunna nå ut till den yngre generationen.

Det är väl lite samma sak som brukar hända med nya sociala plattformar – de blir först stora bland unga, vilket till slut lockar till sig föräldrar. I takt med detta så blir ju också de unga äldre, och vips så är det dags för en ny social plattform att ta över.

Läs mer: Nu invaderar föräldrarna Snapchat

Håller Snapchat redan på att få ett grått hårstrå i sin blonda kalufs?

Behöver du hjälp med att anpassa din annonskampanj till den senaste digitala utvecklingen? Klicka här.