Snap utvecklar drönare

Enligt uppgifter från New York Times håller företaget Snap på att utveckla en egen drönare. Det blir således ytterligare ett steg i Snaps utveckling mot något mer än bara en kul plattform för bilder och filmklipp.
Redan när de bytte namn från Snapchat till Snap indikerade det att företaget ville något mer. Förra året lanserades glasögonen Spectacles som kunde fånga korta filmklipp. Nu arbetar man alltså på en drönare som ska kunna fota och filma från luften.
Det är ännu oklart om drönaren kommer att släppas till konsumenter, men det bekräftar företagets ambitioner att utvecklas inom hårdvarusegmentet och bli en innovativ och seriös kameratillverkare.
Lär dig mer: Webinar – Allt du behöver veta om Snapchat
Det spekuleras även om ”läckan” är ett led i att driva hypen kring deras börsnotering där handel med aktien startar på New York börsen senare idag (torsdag 2:a mars). Priset är satt till 17 dollar per aktie, vilket är mer än de 14-16 dollar som bedömare trodde. Det gör att företagets värde vid introduktionen blir hela 24 miljarder dollar och det bedöms vara den största börsnoteringen inom teknikbranschen sedan Alibaba år 2014.