Snap tar ännu ett steg mot drönare

Vi har tidigare rapporterat om Snaps intresse för drönarteknik. Nu avslöjas att de köpt företaget Ctrl Me Robotics, som specialiserat sig på att montera kameror på olika drönarmodeller.
I början av mars rapporterades att Snap höll på att utveckla en egen drönare som ska kunna fota och filma från luften. Det nyligen rapporterade köpet av Ctrl Me Robotics indikerar att ryktena kan ha en hel del sanning i sig. Ctrl Me Robotics har nämligen byggt hela sin affärsmodell på att montera kameror på andra tillverkares drönare.
Läs även: Snap utvecklar drönare
Ett företag som det skulle därför kunna passa mycket bra in i Snaps nya affärssegment. Köpet kostade dessutom Snap mindre än en miljon dollar. Den stora frågan är hur affärsmodellen för drönare kommer att se ut. Kommer privatpersoner att kunna köpa en Snap-drönare, och vad kommer i sådana fall priset att vara.
I Sverige har just drönarmonterade kameror varit mycket omdebatterade, och idag krävs det tillstånd för att fota och filma med drönare på allmän plats. Av den anledningen kan marknaden för Snaps drönare i Sverige vara begränsad, men det gör inte utvecklingen mindre intressant för det.