Snap gick back 19 miljarder under årets första kvartal

Snap Inc, företaget bakom Snapchat har publicerat sin kvartalsrapport. Det var många dystra miner bland företagets investerare när man berättade att Snap gått back med 19 miljarder kronor under årets första kvartal.

Förutom de stora utbetalningarna i samband med företagets IPO och en fördubblad burnrate (208 miljoner dollar) har även tillväxten vad det gäller användare stagnerat. Antalet dagliga användare är idag 166 miljoner, vilket är 5 procent högre än förra kvartalet och 36 procent högre än förra året. Snapchat är nu solklar tvåa efter konkurrenten Instagram Stories som har 200 miljoner dagliga användare. Det har helt enkelt lönat sig för Facebook, som äger Instagram, att vänta på vad Snapchat hittar på för att sedan kopiera funktionerna.

I skrivande stund har Snaps aktie gjort en störtdykning med 25 procent.

Intäkterna ökar men kommer det att räcka när nu Snap har en så lång uppförsbacke framför sig. Försäljningen av annonser och kringliggande landade på 150 miljoner dollar, vilket är 300 procent högre än förra året. Åtta miljoner av intäkterna kom från försäljningen av deras trendiga glasögon.
Frågan är om Snapchats kommande produkt, en kamera, kommer att göra någon större skillnad.
Här kan du läsa mer om Snaps ekonomi