Snap förväntas lämna in sin offentliga börsintroduktionsansökan redan nästa vecka

Vi har skrivit om att Snap  – alltså företaget bakom den stadigt populärare fotoappen Snapchat – kommer börsintroduceras i mars detta år. Hittills så har detaljerna kring detta varit ganska vaga, då tidigare ansökan varit “privat”. Men kommer det uppgifter om att man ska lämna in en offentlig ansökan redan nästa vecka.
Om uppgifterna (rapporterade av populära internettidningen Recode) så kan det ge många ett tillfälle att få kika in i hur det framgångsrika företaget fungerar, och en titt på deras ekonomi.
Läs mer: Populär fotoapp i blåsväder – har Snapchat blåst upp sina tillväxtsiffror?
Snapchat har ju varit rätt poppis bland de yngre, men numera uppger Snapchat att hälften av deras användare faktiskt är över 25 – en siffra som lär öka i takt med att man växer.
Många ser fram emot denna börsnotering, inte minst för att den kan öka konkurrensen gentemot superjätten Facebook. Den sistnämnda ville köpa Snapchat för 3 miljarder dollar häromåret, något Snaps medgrundare och ägare Evan Spiegel (på bilden ovan) vägrade. Nu försöker man istället att sno åt sig så många av Snapchats idéer som möjligt.
Spiegel förväntas börja med att försöka övertyga investerare om att de ska investera i Snapchat, och kommer troligtvis att hänge sig åt en intensiv lobbyverksamhet. Men frågan är förstås om han lyckas – kan Facebook redan ha tagit tillräckligt många av deras potentiella användare?