Smartare TV med Chromecast är en supersuccé – ska TV-bolagen börja oroa sig?

Alphabet som är Googles moderbolag har nyligen rapporterat att de sålt över 30 miljoner enheter av sin TV-mojäng – Chromecast. En pryl som gör din TV smart och lockar användarna bort från TV-sändningarna.

“Chromecast är en medieströmningsenhet som ansluts till TV:ns HDMI-port. Använd bara mobilenheten och den TV du redan har för att casta dina favoritserier, filmer, musik, sport, spel och mycket mer,” står det på Googles sida för Chromecast.

Att Alphabet lyckas sälja över 30 miljoner enheter av Chromecast anser flera analytiker vara en imponerande siffra. Konsumenterna har med andra ord upptäckt att deras TV-apparat kan användas för annat än att bara titta på TV-sändningar. Tiden framför TV-apparaten håller på och förändras och bakom skiftet finner vi prylar som Apple-TV och Google Chromecast.

Frågan är om TV-bolagen bör känna oro över framgången för prylarna som gör TV-apparaten smartare. Vi tycker det eftersom konsumenten får nu helt plötsligt fler val än att bara zappa fram till de vanliga kanalerna.