Sluta kasta bort våra pengar på kampanjer

Pensionsmyndigheten är igång igen med sin årliga kampanj som infaller med utskicket av de orange kuverten. Årets kampanj består bland annat av punkrockbandet Riskgruppen med låten ”Ursäkta att vi stör”.

“Vår kampanj har två syften. För det första vill få så många som möjligt att logga in på våra nya inloggade sidor som vi har skapat i samarbete med Min Pension. Där kan man göra en pensionsprognos för hela pensionen men också ta del av anpassad pensionsinformation utifrån ålder och livssituation. Vi vill också fortsätta tjata om vad som är viktigast för pensionen: jobba, betala skatt och ha tjänstepension,” förklarar Sten Eriksson som är kommunikationschef.

När man är pensionsmogen så kommer inte bara bankerna och knackar på dörren, utan även alla andra som tjatar om att det är viktigt att ha koll på sina pension. Visst är det viktigt och visst ska man börja i tid och allt det där. Men sluta kasta bort mina pengar på kampanjer som inte leder till något vettigt.

Kampanjen om bandet Riskgruppen består dels av en musikvideo, men det räckte inte för myndigheten som även producerat en dokumentär där man följer bandet och dess medlemmar. I dokumentären får man veta mer om bandets historia, bandmedlemmars situation och hur de resonerar kring sin pension.

Please, vem orkar ta till sig den informationen? Inte jag i alla fall.

Önskar att Pensionsmyndigheten slutar att försöka nå ut med balla kampanjer och låter oss pensionsmogna istället kommer till dem. Lägg tillbaka pengarna i kassan och dela istället ut den till alla pensionärer som idag får räkna ören när de står i kassan hos ICA.

Om vi vill något kommer vi att söka upp er med hjälp av Google. Se bara till att er hemsida är uppdaterad så räcker det gott.