Slut på middagsinspiration? Här är lösningen!

Janelle Shane är en forskare som börjat utforska neurala nätverk och valde efter sina initiala försök med superhjältenamn och listor med Pokemons att lära sin Macbook matlagning. Resultatet är inget mindre än hysteriskt underhållande!
Genom att läsa in tiotusentals recept började Shane lära sitt neurala nätverk att först skapa namn på recept, och därefter skapa de faktiska recepten. Efter några initiala misslyckanden med att skapa ord lyckades hennes neurala nätverk skapa långa listor med förslag på recept.
Hon införde en kreativitets-skala där låg grad av kreativitet skapade följande namn på recept:

Och hög grad av kreativitet gjorde det hela betydligt mer intressant:

Allra mest intressanta är nog de faktiska recept som det neurala nätverket faktiskt skapade, eller vad sägs om kulinariska delikatesser som Pears Or To Garnestmeam:

Ytterligare några recept som skapats är:

Det här:

Och avslutningsvis:

Det är oerhört spännande att följa nätverkets utveckling menar Shane. Det är lite som att se ett barn som försöker förstå världen. Det neurala nätverket får nämligen själv försöka bringa ordning och förstå recepten, och resultaten är helt enkelt en bild av hur långt i förståelsen som systemet kommit.
Shane lyfter exemplet med ”8 oz canned pomergrenade crecents”, där systemet själv kopplat ihop granatäpplen och citrusfrukter som clementiner. Eftersom clementiner kan finnas på burk så borde även granatäpple kunna finnas på burk. Ytterligare exempel är skalad rosmarin och krossat vatten, två ingredienser som kan verka rimliga om du bara har orden att förhålla dig till. Jag menar, varför skulle det inte gå att skala rosmarin om du kan skala ett äpple?
Du kan läsa mer om Shanes experiment med neurala nätverk här. Men jag varnar dig, resultatet kan få dig att vrida dig i skrattkramper.
Även om Shanes neurala nätverk ännu inte klara av att skapa några kulinariska mästerverk så har IBM lyckats bättre. De lät deras AI Watson ge förslag på recept, och bortsett från de mycket märkliga receptnamn som Watson skapade, så visade sig rätterna vara mycket uppskattade. Nu kan du dessutom själv ta hjälp av Watson i ditt kök. 
Vi kanske inte riktigt har kommit till en punkt när vi låter robotar utveckla och sköta vår matlagning, men med tanke på de försök som sker så är vi förmodligen mycket närmare än vad vi tror.