SleepHealth – appen som ska hålla koll sambandet mellan din sömn och hälsa

IBM-appen ska använda sensordata från iOS-plattformar som Iphone och Applewatch, för att på så sätt undersöka samband mellan sömnvanor och dygnsverksamhet. Den är också först ut med att nyttja den kognitiva AI-n från Watsons Health Cloud.

Det är egentligen lite märkligt att ett av PC-världens en gång största namn håller på med iOS, men tiderna förändras och numera utvecklar man alltså supersmarta AI-appar med bland annat just Apple.

Läs mer: IBM satsar på enhörningar

SleepHealth är den första appen att anslutas till AI-systemet Watsons Health Cloud, som lanserades för snart ett år sedan. Hälso-molnet är ett samarbetsprojekt mellan IBM, Apple, MedTronic och Johnson&Johnson. Den nyttjar en avancerad AI, som ska hjälpa forskare analysera stora mängder data och dess samband med senaste forskning och behandlingsmetoder.

Appen har sådana funktioner som en personlig sömnassistent och ska också kunna hålla koll på rörelsemönster och hjärtrytmen under sömnen. Mycket av detta är beroende av AppleWatch, prylen som här kanske visar några av sina främsta kvaliteter och tillämpningar utöver “bara” vara en cool pryl.

De som är intresserade kan ladda ner appen och gå med i programmet, men tyvärr funkar det bara om man är bosatt i Förenta Staterna (och är myndig!).