Slack – kommunikationstjänsten som håller på att ta över världen

Slack, som pysslar med kommunikation inom företag, har på kort tid tagit världen med storm. Nu utmanar man veteranerna Skype genom att lansera egen röst- och videochatt.

Vissa har beskrivit Slack som en chattapp, men det är en sanning med en massa modifikation. Det hela handlar om kommunikation, snabb och överskådlig sådan, för såväl företagare som anställda. Man kan ha såväl stängda som öppna kanaler – så man kan snacka strunt om chefen, om man så vill.

Grundvarianten är gratis, och det tillsammans med generellt goda omdömen har säkert bidragit till Slacks stora popularitet. Många företag använder tjänsten för internkommunikation och konkurrenter som Hipchat har fått ett tungt motstånd. Nu tänker Slack alltså stegra upp kampen till nästa nivå.

Läs mer: Sten-påse-sax; så vill HipChat göra slut på debatterna på kontoret

I samband med en konferens i San Francisco avslöjades att man numera kommer att kunna ringa i Slack.

Till att börja med är det en betaversion som kommer att kunna användas av desktop-användare. Dessa kommer att kunna klicka på en telefonikon och så får mottagaren välja om hen vill svara (eller inte, ifall det nu är den där chefen).

Är du administratör och vill se om du kan nyttja funktionen går det att kolla på länken här – enligt uppgifter är det bara hälften som kan nyttja telefonfunktionen för tillfället. Den finns inte i mobilapparna heller.

Som om det inte vore nog kommer man – i en lite längre framtid – också videochatta med varandra, enligt produktchefen April Underwood.

Det verkar som om de jättarna på kommunikationsarenan – Microsofts Skype och Googles Hangouts – nu på riktigt kan se sig utmanade.