Skyscanner och andra flygtjänster får se upp – nu kommer ett flygande Google

Google Flights – så heter Googles flygresetjänst som redan varit ute ett tag, och ska hjälpa konsumenter att hitta de bästa flygresorna för ett lågt pris. Nu kommer man flygande med en ny funktion, som ska tala om när man förväntar sig att flygpriserna ska öka så att man ska kunna hinna boka i tid.

På så sätt stärker man såklart sin konkurrenskraft gentemot dedikerade flygtjänster, något som säkerligen kommer göra livet svårare för konkurrenterna som inte har tillgång till Googles enorma sökmotoroptimerade databas.

Det hela fungerar ungefär såhär: när man söker på resor till en viss destination, så kommer Google Flights att erbjuda den bästa rutten för att ta sig dit, inklusive alternativa flygplatser för lägsta pris och när priserna förväntas öka, baserat på historiska data.

Om man vill så kan man även få ett mail skickat till sig med uppdateringar kring kommande prishöjningar. Vidare så kommer den nya uppdateringen till tjänsten att även ge bättre sökverktyg, som exempelvis ett filter som ska göra det lättare att hitta prisvärda erbjudanden på hotell och boende i samband med flygsökandet.

Uppdateringen ska komma under de närmaste veckorna, enligt Googles egna blogginlägg. Frågan är – kommer man att störtbomba de mindre konkurrenterna i tid till vinterns resesäsong?

Läs mer: SAS och Google erbjuder virtuell tur inne i planen