Skräddarsydda erbjudanden har svårt att pricka rätt

Det kan låta som en bra idé – att erbjuda personligt anpassade annonser till rätt konsumenter och på så sätt öka försäljningen. Men nu visar de senaste siffrorna på att en överväldigande majoritet av erbjudandena träffar helt fel.

Studien är utförd av Radius Global Market Research, och är baserad på undersökningar med brittiska och amerikanska konsumenter. Enligt dessa så träffar man erbjudandena rätt i snitt endast 30 procent av gångerna.

Läs mer: ”Multiscreen”-tittande bra för annonsörer

Några av höjdpunkterna i studien, vars mål är att ge insikt kring hur konsumenter ser på och värderar anpassningsbara, personliga erbjudanden, var:

  • 62 procent av konsumenterna känner till att personliga erbjudanden finns och har koll på fördelarna
  • Lojalitetsprogram är de populäraste sätten att erbjuda sådant, enligt de tillfrågade (70 procents konsumentintresse)
  • Kvinnor tycker att de värdefullaste erbjudandena rör sådant som hår- och hudvård (61 procent), mode (59 procent) eller hälsa och välmående (58 procent)
  • Män däremot föredrar skräddarsydda annonser kring sådant som teknik (50 procent), TV (49 procent) eller banktjänster (44 procent)
  • Vissa generationsskillnader finns också – de mellan 18-34 gillar “överraskningsmomentet” och “möjligheten att uppnå en viss livsstil eller image”
  • De mellan 35-54 gillar att det går snabbare att handla och att man för hjälp med “hushållets specifika behov”. De över 55 år gillar att kan hitta nya produkter.

Så det finns möjligheter för företag att faktiskt ge konsumenterna schyssta erbjudanden – men det man måste först bättra på effektiviteten. När bara lite mer än en fjärdedel träffar rätt, tja, då riskerar det istället att trötta ut konsumenten. Frågan är då om man ska låta bli istället?

Behöver du hjälp med att optimera din digitala annonskampanj för att nå ut till rätt målgrupper? Klicka här.