SkiStar berättar om sin digitala transformation

Med fokus på kundens önskemål, enkelhet och inspiration har SkiStar utvecklat sina nya digitala plattformar. Utifrån ett 360 perspektiv täcker de hela kundens resa, från tanke till bokning och vistelse på SkiStars skidorter.

Målet med utvecklingen är att underlätta för kunden att hitta information och att boka oavsett om besöket sker från en dator, Ipad eller mobil.

-Vi vill göra planeringen av skidsemestern så smidig som möjligt för våra kunder, från att hitta information, inspireras till att boka semesterboende och ladda sitt SkiPass. Samtidigt vill vi servera våra kunder information under sin skidsemester. Genom att utveckla MySkiStar till gästens digitala guide, hoppas vi kunna ge våra gäster enkel tillgång till all information under vistelsen och möjlighet att få ut mer av sin skidsemester, säger Mathias Lindström marknads- och försäljningsdirektör på SkiStar.

Skistar.com har årligen över 14 miljoner besök och över 70 procent bokar sitt semesterboende online. Flertalet funktioner har utvecklats och skistar.com har fått ny design och struktur som nu lanserats. En del i att underlätta kundens digitala resa är att även MySkiStar utvecklats och är nu mer än en rolig applikation i skidbacken. Nu täcker MySkiStar även information om allt som händer på plats på SkiStars skidorter där appen och webben ska göra informationen under vistelsen mer tydlig och lättillgänglig. MySkiStar är även SkiStars medlemsklubb med över 750 000 medlemmar.

– När vi har utvecklat våra digitala plattformar har våra kunders önskemål varit viktiga. För oss är det nu en självklarhet att både webb och mobil ska ha samma prioritet. I dagsläget används webben i stor utsträckning vad gäller planering och bokning och under kundens semester är det mobilen i skidjackan som är dominerande, avslutar Mathias Lindström.

Här är de viktigaste nyheterna:

Enklare att hitta information
Förenklat bokningsförfarande
Fungerar lika bra i mobil som på dator
Anpassad efter önskemål från våra gäster
Om MySkiStar (webb och app):

Se information om läget i backen (webbkameror, temperatur från egna väderstationer i backen och öppettider).
Se hur många åk du gjort och var dina vänner befinner sig
Se vart och när Valle är i våra skidområden
Se vart och när afterskin är
Se bokningar och incheckningsinformation
Få unika medlemserbjudanden och förhandsinformation
Fri tillgång till MySkistar Wifi by Telenor som finns på utvalda platser på våra anläggningar.
Bonus på allt du köper online
Mervärden när du laddar ditt SkiPass

Om du vill berätta om fler exempel där företag tagit tag i sin digitala transformation får du gärna mail till oss.