Skådespelaren Michael Nyqvist ger sig in i onlinebranschen med tjänsten Vionel (uppdaterad)

UppdateradVionel är en ny tjänst för film och TV-serier som utvecklats för att tillgodose konsumenters alltmer “avancerade användarkrav inom den digitala världen”. Bakom tjänsten hittar vi skådespelaren Michael Nyqvist.

Tjänsten har utvecklats av MediaTech-bolaget Vionlabs och ger konsumenter möjlighet att på ett effektivt sätt söka efter och konsumera digitalt innehåll.Vionel leder även konsumenten till innehåll som visas på biograf.

Vionlabs har som mål att stödja media- och nöjesindustrin för att anpassa och leverera till deras kunders ökande digitala behov, står det i pressmeddelandet.

Vi frågade Josephine Charpentier på Vionel om deras tjänst och fick detta till svar:

“som svar på din fråga så är Vionel snarare ett Google för all film och TV, där allt är samlat på ett ställe, och till skillnad mot Google leder vi konsumenten till alla legala tjänster och distributörer för att konsumera  film och TV-serier.

Vi leder till allt från när filmen visas på biograf, DVD, digitala hyr/köp och TV. Man kan bygga sitt egen digitala samling av filmer och TV-serier och få information om när t ex filmen byter tjänst från Netflix till filmnet då distributions avtalet ändras.”