Ska VR och AR leda till framgång för tidningarna på nätet?

Fake Love – så heter designstudion som experimenterar med VR (Virtual Reality) och AR (Augmented Reality) och som nyss köpts upp av den kända tidningen New York Times. De ska tillsammans jobba på att utveckla tidningens marknadsavdelning och inkorporera den nya tekniken i annonseringen. Är detta framtiden för tidningsbranschen?

Fake Love ska bli en del av T Brand Studio, annonsgrenen av New York Times som redan har jobbat med jättar som Nike, Twitter, Google och Coca-Cola. Nu vill man alltså integrera VR och AR i kommande annonsprodukter.

I en tid där tidningar alltmer måste kämpa med fallande intäkter beroende på fallande fysisk försäljning och dåliga annonsintäkter online (delvis som en följd av annonsblockering) så kan framtiden ligga i att skapa nya, utmanande och kreativa annonser.

“Tillsammans med T Brand Studio kommer vi att använda oss av vår progressiva syn på annonsering, ‘content connections’ och ‘brand experience’ till fler människor på ett bredare och med diversifierat sätt”, skriver Fake Loves med-grundare Layne Braunstein och Josh Horowitz.

Det kan vara intressant att hålla koll på hur man tänker tillämpa VR och AR inom marknadsföringen på ett sätt som känns naturligt och nyskapande. Tidningsbranschen kan mycket väl bli den del av industrin som kan leda utvecklingen här.

Läs mer: Kina först ut med att ta AR till nästa steg