Ska Nils rädda Eniro?

Nils Carlsson som närmast kommer från Elektrolux ska sadla Eniro och ge sig ut på nya äventyr med sökföretaget.

Förutom Electrolux har Nils Carlsson en lång ledarerfarenhet från andra internationella företag. Han har varit chef för produkt- och affärsutveckling inom dåvarande Europolitan och Vodafone samt marknads- och försäljningschef på Telenor. Han har också varit VD på den digitala marknadsföringsbyrån Netbooster som har verksamhet i bland annat Skandinavien, Frankrike och Storbritannien.

– Eniro har lagt ett turbulent år bakom sig men ser vi framåt finns stora affärsmöjligheter, säger Nils Carlsson. Företaget agerar på en växande marknad och ligger långt framme inom det mobila området. Jag har erfarenhet av transformationer från tidigare bolag och att ta klivet in i den digitala världen innebär början på en förändring. Kort sagt, det här var en möjlighet jag inte kunde tacka nej till.

Eniro Sverige är det största bolaget inom koncernen och har omkring 590 medarbetare. 2014 omsatte den svenska verksamheten drygt 1 300 MSEK vilket utgör 44 procent av koncernens omsättning om drygt 3 miljarder SEK.