Sizmek erbjuder full insyn i sin AI-baserade adtech-plattform

Sizmek erbjuder nu full transparens i hela sin AI-baserade plattform, för att hjälpa mediebyråer och annonsörer att få en bättre förståelse för hur artificiell intelligens (AI) påverkar såväl prestandan och kostnaden för mediekampanjer.

– Branschen har sagt sitt och Sizmek har lyssnat och reagerat. Mediebyråer och annonsörer kräver större synlighet och kontroll och vill inte längre att kampanjpriserna göms i en ”svart låda” utan möjlighet till insyn kring hur medieinvesteringar påverkar slutresultatet. Det är ingen tvekan om att byråer och annonsörer sätter stort värde på AI-drivna insikter, men de vill ha full insyn i processen. Därför har vi bestämt oss för att leda branschen mot AI-drivna rekommendationer för annonsörer och AI-driven optimering för hela medieplaneringen, kombinerat med full transparens, säger Mark Grether, vd för Sizmek.

Enligt en undersökning från World Federation of Advertisers (WFA) letar 90 procent av annonsörer aktivt efter leverantörer av programmatisk annonsering som erbjuder större transparens gällande prissättning och resultat i sina kontrakt. Undersökningen visar också att en ökad insyn i totalkostnaden för en medieplan bidrar till att mediebyråer kan ge bättre utvärdering och information om ROI till sina kunder.