“Siri, påminn mig om att Lasse är laktosintolerant och att Gunnar är glutenallergiker”

Nu är Apple i uppfinnarläge och har lanserat en ny grej och är på väg att snart lansera ännu en grej. Den första är en funktion som läser upp nyheter och den andra är en smart pryl som ska vara din digitala betjänt.

Apple har uppdaterat iTunes med en ny funktion som de kallar för “Spoken Editions” vilket är nyhetsartiklar som blir upplästa. Som en radiostation där du själv väljer vilket innehåll som ska läsas upp. Genom att lyssna på nyheterna istället för att själv läsa dem tänker Apple att du kan göra annat under tiden, som att leka med din nya iPhone 7.

Den andra grejen de lanserar inom kort är en konkurrent till Amazons Echo. Vi i Sverige är ju fortfarande lite efter andra delar av världen när det kommer till Amazon och deras enorma utbud. Apple försöker nu nå de konsumenter som inte kan få tillgång till Echo med sin Siri-bemannade burk.

Måste erkänna att jag är ett fan av Amazon. Har bland annat en Kindle som jag älskar och använder Amazon shopping när jag kan, och inte är geo-begränsad.

Apples variant av Echo lär bli en nära identisk konkurrent. De vill helt enkelt att du köper en pryl som du ställer in i hemmet. Prylen hör din röst och du kan ge den kommandon som att sätt på Apple TV, dra igång musiken i iTunes och så då Siri. Apples nästa stora satsning handlar mycket om just Siri. Med Siri ska du kunna ha “vanliga” konversationer om allt som du funderar över eller vill göra.

“Siri, påminn mig om att Lasse inte äter laktosprodukter och att Gunnar är glutenallergiker.”

 

 

Bildkälla: Cnet som visar Amazon Echo