Siri blir smartare med hjälp av forskare

Apples röstassistent Siri är inte direkt känd för sin noggrannhet, men Apple är enligt uppgifter ute efter att göra henne mycket smartare, snart.

Enligt en rapport från tidningen Wired, ska Apple anställa ett team av experter och forskare för att göra Siri ännu bättre. Tanken är att hon ska bli ännu mer avancerad och det sägs att hon kommer arbeta med avancerade neurala nätverk och algoritmer för att optimera sin kommunikation. Detta kommer att göra det mycket lättare för tjänsten att lära sig och förstå talat språk med människoliknande hastighet. Vissa uppgifter som ansiktsigenkänning och tal är mer komplicerat för en dator att känna igen än det är för den mänskliga hjärnan.

Andra teknikföretag har redan experimenterat med inlärningsmetoder. Microsoft har testat neurala nät, som de ska använda för sin realtidsöversättningsfunktion för Skype som kommer att lanseras senare i år.

Det faktum att Apple anställer ett starkt team betyder att de vill nu på allvar satsa på röstigenkänning. Det är okänt om vi kommer att uppleva en Siri ”reboot” när IOS 8 släpps senare i höst.