Therese Alshammar börjar sälja träningskläder på nätet

Therese Alshammar som är en av Sveriges mest framgångsrika idrottare genom tiderna med 72 internationella mästerskapsmedaljer bakom sig släpper nu en serie träningskläder.

Bakom satsningen är BrandGlobe, som specialiserar sig på att göra produkter åt stjärnor.

– Träning är en stor del av min vardag och jag vill ha kläder som fungerar i mitt aktiva liv. Här har jag fått vara delaktig i processen, både med att välja material, modell på de perfekta träningstightsen och ta fram en grafisk profil som speglar mig, säger Therese Alshammar.

Kollektionen består av tights, hoodies, träningströjor samt enligt Therese den perfekta sporttoppen. Plaggen har fokus på funktion och form och har en stil som passar lika bra under träningspasset som på sta’n. Detta för att spegla Thereses egen stil som just är sportig elegans. Priserna ligger på från 249 kr upp till 649 kr och finns att köpa på www.theresealshammar.se.

– Initialt är det enbart träningskläder som släpps men ambitionen är att väva in Thereses andra intressen i produktsortimentet framåt, såsom simning, resor och skönhet. Vi tror stenhårt på Therese, efterfrågan på allt som involverar henne ökar dag för dag och vi kommer att skapa en grym produktportfölj. Therese Alshammar är ett av Sveriges absolut starkaste varumärken inom idrott och det ska vi se till att det blir inom träningskläder också, säger Tobias Eidem från BrandGlobe.

BrandGlobe är ett företag som fokuserar på att ta fram produkter åt stjärnor. Företaget har ett partnerskap med NeH, profilproduktleverantör som med sitt helhetskoncept levererar till kunder som Björn Borg, Adidas, Tiger, Volkswagen, ICA, Bauhaus och många fler. Nu väljer de att arbeta ihop kring en träningskollektion när Therese och BrandGlobe lanserar sitt samarbete.