“SEO är något att ha med i sin onlinestrategi från början”

Lånesegmentet är det näst tuffaste segmentet i Google och klickpriserna kan ligga på uppemot 300 SEK/klick. Här berättar Pontus Holgersson som är VD för Låneförmedlaren Consector hur de jobbar med sin SEO.

Lånesegmentet är det näst tuffaste segmentet i Google och klickpriserna kan ligga på uppemot 300 SEK/klick. För Pontus del var problemet att Consector var relativt nya och okända på marknaden för tre år sedan. Detta betydde att de behövde satsa stort inom digital marknadsföring för att kunna konkurrera med bolag som Lendo. “Idag är Consector den låneförmedlare som får mest trafik från Sökmotorn.

Pontus tror starkt på ett noggrant genomförande, en ordentlig analys och att se till att våga testa sig fram i olika situationer.

Det finns inte någon klar väg och inga specifika guidelines att följa inom SEO, så det gäller att ha mycket tillit till processen man gett sig in på, tycker Pontus. Jag tycker att det är viktigt att man använder experter då SEO är en expertkompetens, fortsätter han.

Innan Consector började fokusera på SEO hade de i princip ingen trafik alls från Google. Idag är de den låneförmedlare som får mest trafik från Sökmotorn.

När Pontus fick frågan om misstag han begått inom SEO så svarade han att han hade velat börja med SEO redan när han och Jonas Ryberg grundade företaget år 2014 . För att lyckas online så är SEO något att ha med i sin onlinestrategi från början, menar Pontus.

Sedan skulle jag även ta med mig hur allt samverkar. Om man gör en förändring på ett ställe så påverkar det någon annanstans, till exempel så förbättrade vi konverteringen av besökare till kunder och det påverkade vår ranking i Google, Säger han.

När Consector sökte SEO-hjälp hade de ytterst få externa länkar, vilket nu inte är fallet.

Se till att inte bara använda hyrlänkar, utan skapa istället länkar som är långsiktiga och som kan bevaras utan en kostnad varje månad. Annars blir man bara beroende av sin SEO-byrå, avslutarPontus.

Consector har använt SEO-byrån TopDog för att öka sin rankning på bland annat Google.

Nej, vi har inte fått en krona för att publicera den här artikeln. Vi gjorde det för att inspirera andra att se över sin SEO-strategi och på allvar börja jobba med både kort- och långsiktig SEO. Du vet väl att topp 3 på Google får 80 procent av klicken.