Semester leder till otrohet säger ny undersökning

Sommaren är en tid de flesta spenderar mer tid en vanligt med familjen. Är man på landet eller på en resa är man med sin partner i princip dygnet runt. Faktum är att all tiden med familjen leder till många längtar efter att vänsterprassel. 58% av kvinnorna i otrohetssajten Victoria Milans medlemsundersökning vill träffa en älskare under semestern, och nästan 40% av männen.

sigurd_vedal
Sigurd Vedal

“Vi har höga förväntningar på att allt ska vara perfekt på semestern. Är inte kärleken eller sexlivet på topp är det lätt att man funderar över alternativ. Många svenskar vill testa en sommarflört”, säger Victoria Milans vd Sigurd Vedal.

Det kan tyckas knepigt att träffa älskarinnan när man förväntas vara dygnet runt med sin man eller fru. Men finns bara viljan så är vänstrarna beredda att hitta på ursäkter för att smita undan.

Nästan en tredjedel skyller på att det uppstått en jobbkris som man måste åka iväg och hantera. Andra vanliga ursäkter är att man ska shoppa, handla byggmaterial eller träffa kompisar.

Underökningen tar också upp hur medlemmarnas stadiga relationer påverkas av semestern. Det visar sig att nästan 40% just nu har ingen otrohetsaffär men blir mer sugna när de är med partnern extremt mycket på semestern.