Se trailern som bevisar att AI nu vet hur man ska skrämma oss

Techutvecklaren IBM har tillsammans med filmbolaget Fox låtit IBM:s AI-maskin skapa en trailer för skräck-thrillern Morgan. Målet är att göra det så obehagligt som möjligt för mänskliga tittare – och gissa vad? Watson vet hur den ska göra dig rädd. Tänk på det. En maskin vet hur den ska använda våra känslor. Spana in trailern själv…

Nu kanske du är mer som min fästmö och är något mer hårdhudad när det kommer till skräckisar. Men om du är lite mer som jag så blir du faktiskt lite nervös av trailern för den kommande AI-skräckisen Morgan. Det verkar som om Watson AI:n vet (med bara lite hjälp) hur den ska skrämma hårddisken ur oss.

Läs mer: Tekniken har lärt sig att uppfatta människors känslor och ansiktsuttryck

AI har försökt göra en film tidigare, men den var mest obehaglig som en följd av sin totala brist på sammanhang, handling, manus och typ allt annat. Men denna gång så fick Watson gå igenom ett hundratal skräckis-trailers och analysera musik, röstlägen och stämningen i en scen för att sedan själv räkna ut vad som ska fungera bäst.

Men det absolut läskigaste är kanske att filmen handlar just om en AI-maskin som gör uppror mot sina skapare.

Hint taken, Watson. Jag tänker i varje fall vara först ut med att rösta på våra framtida maskinherrar! Kom ihåg det, Watson!