Se Periscope video direkt i Twitter Moments

I förrgår rapporterade vi om att du kan få betalt för reklam i dina Periscope-videor. Nu lanserar Twitter ytterligare uppdateringar, bland annat bättre data kring dina uppladdade filmklipp.
I samband med att Twitter lanserade reklam innan Periscope-klipp, där användarna får del av reklampengarna, kommer nu även bättre data samt ett närmare samarbete mellan Twitter och Periscope. Du kan nu se Periscope-filmer direkt i Twitter Moments, och på så sätt vill Twitter ytterligare säkra positionen som ett hem för live-streaming.
Läs även: Tjäna pengar på dina Periscope-sändningar
Användarna får dessutom bättre tillgång till data kring sina uppladdade filmer. Dels en aktivitetsflik som ger information om nya följare och hur många som tittat på ett klipp. Dels en ny Analytics Dashboard för att få fördjupad insikt i hur dina filmklipp presterar.
Aktivitetsfliken ger visserligen bra information om nya användare och hur många som sett en replay. Twitter meddelade även att de där kommer lägga till fler funktioner allt eftersom. Men det är i Analyspanelen som den verkligt intressanta informationen finns. Där ges nämligen data om:

  • Hur länge personer tittat på din film
  • Totala antalet tittare
  • Antal hjärtan
  • Genomsnittstid som din video visats.

Inom kort kommer denna data även kunna brytas ner på realtidstittare och replaytittare, för att ge ännu bättre statistik kring dina följare och hur de interagerar med dina filmklipp.
Det hela öppnar därför upp för att på en mer professionell skala arbeta med Periscope, och frågan är om allt fler företag nu kommer börja söka sig till kanalen när det finns bättre möjligheter att följa konsumtionen av de klipp som laddas upp. Att Periscope, liksom Snapchat, är en populär app bland unga är känt sedan länge. Nu när allt fler studier visar på hur köpstark denna grupp är så kommer vi nog snart få se många fler annonsörer i även denna kanal.