Se nyheterna i VR

Har du velat vara på de platser där nyheterna rapporteras från? Nu kommer du snart få chansen att uppleva nyheterna i VR360, om du har rätt utrustning förstås.
CNN lanserar nu sina nyheter i ett VR-format. Det första reportaget blir från tjurrusningen i Pamplona nu i veckan, men det är bara det första av många menar CNNs vice president Jason Farkas. Med CNNVR-team på 12 platser runt om i världen kommer nyheterna nu kunna upplevas på ett helt nytt sätt. De ser även en möjlighet att skapa en större empatisk kontakt mellan tittaren och objekten för reportage och på så sätt skapa ett bestående intryck av nyheterna.
360-graders video kommer att laddas upp till appen för såväl iOS som Android och målet är att ta tittarna till platser som är ovanliga. Materialet kommer att kunna ses via olika VR-headset, bland annat Samsung Gear VR, Google Daydream och Oculus Rift.
På sikt vill CNN kunna livestreama VR-upplevelser från runt om i världen och på så sätt göra reportage mer exklusiva. Men det förutsätter att tittarna kommer också, såväl Huffington Post som NY Times och The Economist har skapat 360-material med varierande framgång. Frågan är om TV-nyheterna har bättre möjlighet att locka med den nya typen av rörlig bild än traditionella pappersnyheter har.