Se några av de roligaste reklamfilmerna 2015

Ibland dyker det upp reklamfilmer som vågar sticka ut och som – oavsett budskap, egentligen – kan vara sjukt roliga. Eller bara sjuka. Se listan nedan, och diskutera vid julbordet om tysk humor verkligen är humor. Eller om duvor verkligen kan dansa.

Det är sajten “Mashable” som har satt ihop en lista med roliga, kreativa och knäppa reklamfilmer. De argumenterar för att det gamla påståendet att humor “inte är en globetrotter” faktiskt kan motbevisas av reklamfilmare. Håller du med?

Tips 1 –  Julglädje…

Det är jul, och det är dags att dra på masken när du får den där tröjan du verkligen aldrig någonsin kommer vilja ses i varken i eller utanför hemmet. Men inte kan man göra mormor ledsen? Dags för att visa upp ditt bästa #GiftFace:

Tips 2 – Duv-disco

Duvor diggar Ska. I alla fall om man får tro denna bankreklam (och duvan påstås ha kommit upp med en del av “movesen” helt själv…)

Tips 3 – Fyraåring + Volvotruck = en massa saker går sönder

Svenska (-ish) Volvo toppar gamla Van Damme – videon med en fyraårig och stentuff flicka som kör sönder det mesta utom fordonet, när hon får radiostyra runt en Volvotruck på en testbana.

Tips 4 – Tyskt juldepp

Det finns ett gammalt och något stereotypt talesätt om att i helvetet står tyskarna för humorn. Det må inte alltid stämma, men i denna reklamfilm är det en gammal man som fejkar sin egen död för att få släkten att minnas honom kring julen. Det påstås att detta är roligt. Döm själv, och se om din känsla för humor är svartare än Darth Vaders känsla för kläder!

Spana in mer av listan här.