Se hur många som köpt en produkt efter att sett annonsen på LinkedIn

Jobbsökar-communityn LinkedIn, som numera ägs av mjukvarujätten Microsoft, vill dra in mer pengar via annonser. För att visa annonsörerna hur attraktiva de kan vara så ska man bland annat kunna se hur många som köpt en produkt efter att ha sett annonsen.

Igår lanserade man alltså en spårningsfunktion för annonsörer som ska de information kring hur framgångsrik annonskampanjen har varit. Man ska alltså kunna se vilka som har köpt en produkt eller skrivit upp sig på en tjänst efter att sett antingen en textannons eller sponsrat innehåll.

För att se dessa data så behöver annonsören bara koppla in en liten bit kod till sin webbsida, kallad en “tag”. Man ska kunna använda denna data för att modifiera sin kampanj för bättre resultat, och såklart hålla koll på dess effektivitet.

Nu är det inte något helt nytt för digital marknadsföring, och andra stora aktörer som Google och Facebook har redan liknande tjänster tillgängliga. Men LinkedIn säger att de till skillnad från andra erbjuder mycket mer “professionell data” samlad kring deras användare som är relaterat till försäljning.

En annan sak som är viktigt för LinkedIn är förstås att man inte längre behöver använda sig av tredjepartsaktörer som just Google för att mäta annonseringens effektivitet.

Läs mer: Det går både bra och dåligt för Linkedin

Detta ska också ses som början på en allt hårdare kampanj från LinkedIn, som planerar att lansera en mängd andra annonstjänster som riktad reklam och webbside-retargeting som alla kommer använda sig av deras nya datainsamlingsmetoder. Man siktar också in sig på B2B-företag, alltså företag som säljer produkter och tjänster till andra företag.

Enligt företaget själva så har betatesterna (där 200 annonsörer deltagit) visat att man under bara en av sommarmånaderna fått annonsörernas konverterings-kostnader att sjunka med 21 procent.