.SE fortsätter att auktionera ut sina domäner på Tradera

Den här gången har du chansen att bli innehavare av ett .se-domännamn med endast ett tecken. I dag startar .SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur) en auktion på Tradera där det är möjligt att buda på domännamn som aldrig tidigare varit möjliga att registrera – till exempel 1.se, 3.se och j.se.

Tidigare auktionerade .SE ut domännamn för länder exempelvis burundi.se eller USA.se.

Totalt är det 18 .se-domäner som auktioneras ut: 0.se – 9.se, j.se, q.se, v.se, å.se, ä.se, ö.se, é.se och ü.se, samtliga med utropspriset 1 krona. Auktionerna är ett led i .SE:s pågående arbete för att ha så få spärrade .se-domännamn som möjligt.

– Intresset för attraktiva .se-domännamn är stort – det märkte vi inte minst under den första omgången domännamnsauktioner i vintras där över 470 personer var med och budade. Vår bedömning är att de aktuella domännamnen inte behöver vara spärrade längre, om någon är intresserad av att registrera dem vill inte vi hindra det, säger .SE:s vd Danny Aerts.

– Genom att domännamnen säljs på Tradera ökar chansen att fler intresserade får möjligheten att vara med. Hos oss säljs dagligen saker som du inte kan hitta någon annanstans, säger Marcus Almén, Brand Activation Manager på Tradera.

Generellt är domännamn med få bokstäver högt eftertraktade eftersom det finns så få lediga kvar.

– Ett bra domännamn är en viktig del i ett företags varumärkesstrategi. Med de här domännamnen finns stora möjligheter för kreativa personer att skapa riktigt bra tjänster som är lättkommunicerade redan från början, säger .SE:s vd Danny Aerts.

Auktionerna pågår till 11 juni. Vinsten från auktionerna går oavkortat till .SE:s olika satsningar för att främja utveckling och användning av internet i Sverige; till exempel skoltävlingen Webbstjärnan, Internetfonden och ökad digital delaktighet.

Samtliga auktioner finns här.