Se Champions League i VR

Nu släpper MTG sin kostnadsfria VR-app Viareal, och redan den 3:e juni kan du se UEFA Champions League finalen i VR.
Genom den nya appen vill MTG ”ta tittarupplevelsen till nästa nivå” säger MTG Sveriges VD Anders Jensen. I appen kommer du kunna följa med bakom kulisserna till mediehusets sport- och underhållningsprogram. Du kanske är nyfiken på hur omklädningsrummet ser ut inför en finalmatch, eller vad som händer när kamerorna slutat rulla på Paradise Hotel.
Viareal ska knyta tittarna närmare programmen och skapa en stark och uppslukande upplevelse. MTG kommer att skapa eget originalmaterial för appen, men de söker även tredjepartsaktörer som kan hjälpa till att ta fram innehåll exklusivt för MTG. Utöver att leta efter befintliga talanger inom VR stöttar MTG även skolor för att utbilda morgondagens VR-experter.
”VR är precis i början av sin historia och MTG siktar på att vara en positiv kraft i utvecklingen och driva på möjligheterna med VR i Norden”, säger Viktor Ängmo, produktchef på MTG Tech, i ett pressmeddelande.
Att VR nu börjar bli mer kommersiellt är både eftertraktat och uppskattat. Hittills har VR-upplevelser oftast fokuserat på spel eller korta filmupplevelser som att åka bergochdalbana eller simma med hajar. Att få kunna kliva in i allt fler upplevelser, som dessutom är filmade i verkligheten, är därför något som allt fler konsumenter efterfrågar. Även flera nyhetsbyråer har börjat använda sig av VR och 360-video för att skapa en helhetsupplevelse, och ta med sig tittaren in i situationen.