Säsong fem av Game of Thrones har läckt ut på nätet dagar innan premiären

Skaparna bakom Game of Thrones planerade lanseringen av säsong fem nu på söndag, samtidigt över hela världen. Anledningen till den samtida globala lanseringen var att man skulle undkomma att piratkopierade versioner läckte ut på nätet, men så blev inte fallet.

En av källorna till läckan är Facebook där gruppen Game of Thrones  har nära 15 miljoner medlemmar. Gruppmedlemmarna fick snabbt information om var läckan fanns och nedladdningen började. Trycket blev så hårt på vissa pirattjänster som The Piratebay att de gick ned.

Fyra av avsnitt av säsong fem av Game of Thrones har en dag innan premiären blivit nedladdad flera hundratusentals gånger från pirater runt om i världen.

Förutom läckan inför säsong fem är redan Game of Thrones den mest nedladdade serien någonsin.

nedladdning_GT2

 

HBO tror inte att de blivit hackade och bestulna på de första fyra avsnittet som nu läckt ut på nätet. Istället tror de att någon som fått en förhandsvisning av serien frivilligt eller ofrivilligt laddat upp den på nätet. HBO undersöker vad som hänt samt vem som är skyldig till brottet.

“Sadly, it seems the leaked four episodes of the upcoming season of Game of Thrones originated from within a group approved by HBO to receive them. We’re actively assessing how this breach occurred,” säger HBO.