SAS finalist i ASAP Alliance Excellence Awards

SAS Institute är en av finalisterna inför ASAP Alliance Excellence Awards – ett internationellt pris för samarbetsprojekt för innovationsutveckling och samhällsförbättring. Vinnarna kommer att tillkännages vid ASAP Global Alliance Summit den 17 mars i Tampa, Florida.

ASAP (The Association of Strategic Alliance Professionals) har presenterat sin lista över finalister till Alliance Excellence Award. I likhet med tidigare vinnare skapar årets nominerade innovativa produkter som hjälper både medborgare och företag. SAS Institute är nominerade i kategorin “Alliances for Corporate Social Responsibility” på grund av sina hackathon som är en integrerad del av SAS partnerskapsprogram.

– Varje år hittar vi de företag som använder de mest grundläggande principerna för alliance management för att få kraftfulla resultat från deras samarbeten, förklarar Ard-Pieter de Man, Vrije Universiteit Amsterdam, som övervakat utvärderingen och urvalet av inlämningar.

ASAP Alliance Excellence Awards är det mest prestigefyllda priset inom alliance management och världens främsta utmärkelse som belönar framsteg i den alltmer viktiga praxisen att genomföra strategiska samarbetsprojekt. ASAP Alliance Excellence Awards uppmärksammar stora företag, medelstora företag, nystartade företag och offentligt-privata initiativ inom olika branscher.

SAS Institute var arrangör för det årliga Nordic SAS Hackathon där temat var “data for good”. Deltagarna i hackathonet skapade lösningar som hjälper läkare att upptäcka och behandla hjärtsvikt, konsumenter att göra klimatvänliga livsmedelsval och flyktingar att finna sina familjer för att nämna några case.

– Nordic SAS Hackathon har varit annorlunda på flera sätt. Det verkar som om vi har “knäckt koden” för ett nytt sätt att rekrytera och involvera både nya och gamla partners. Vi har lyckats engagera våra partners att arbeta i vår cloudbaserade Viya-miljö och samla team med olika kompetenser från olika håll för att engagera sig i respektive case. Lagen har kunnat arbeta på distans och ibland från olika geografiska platser, förklarar Einar Halvorsen som är Nordic Director of Alliances and Channels på SAS.

Bland övriga nominerade i kategorin “Alliances for Corporate Social Responsibility” finns Ericsson och International SOS.

Läs mer här!
https://www.sas.com/sas/events/nordic/nordic-hack-in-sas-viya-19/teams-and-cases.html