SAP vill förenkla digital annonsering

SAP Exchange Media är ett integrerat medienätverk online som kopplar ihop annonsörer och publicister i molnet med hjälp av plattformen SAP HANA.

Enligt en studie av Forrester Consulting som gjorts på uppdrag av SAP XM, såg 90 procent av de tillfrågade annonsörerna och medieföretagen värdet i en ny köpmodell för digital annonsering som sammanför köpare och säljare direkt. Behovet av en förmedlare minskar genom den integrerade programvaran samtidigt som öppenheten och effektiviteten ökar enligt studien.*

SAP XM är utformat för att maximera annonsörens avkastning på sin investering genom ett medienätverk som arbetar online med realtidsteknik. Det ger annonsören:

Full transparens och kontroll genom hela annonseringskedjan, ROI-analyser och realtidshantering av kampanjer genom hela köpprocessen
Hög omvandlingsfrekvens med riktade kampanjer genom hela köpprocessen, dvs rätt budskap till rätt målgrupp och i rätt kanal.
Hög total effektivitet genom unik driftskompatibilitet mellan annonsör och publicist i realtid samtidigt som bedrägerier elimineras genom direktkoppling till publicistens reklamformat
Förenklade processer och en högklassig användarupplevelse med intuitiva och enkla funktioner

– Med SAP XM kommer SAP att förändra sättet som företag marknadsför sig på i den digitala tidsåldern, säger Wolfgang Faisst, en av grundarna av och chef för SAP XM.

Pilotkampanjer och tester håller redan på att genomföras på några av världens största företag, bland andra Beiersdorf (NIVEA), Deutsche Post DHL Group (SIMSme) och EY organization. Bland de medie- och teknikföretag samt utgivare som deltar i “co-innovation partnership” finns PubMatic, FLIO – en global flygplats-app – och Tank & Rast. Ledande digitala och kreativa byråer som deltar är danska vertic, samt tyska Jung von Matt och SinnerSchrader.