SAP utser ny chef för Norden och Baltikum

Marika Auramo, 51, har utnämnts till ny vd för SAP i Norden och Baltikum från den 15 januari 2019.

Hon kommer närmast från en position i USA som Chief Operating Officer för SAP:s globala verksamhet för databaser och datahantering. Marika Auramo ersätter Martin Schirmer som valt att återvända till sin familj i Sydafrika efter att framgångsrikt ha lett SAP i Norden och Baltikum sedan mars 2016.

– Det har aldrig funnits en bättre tid att leda den nordiska och baltiska verksamheten. SAP sätter just nu helt nya standarder för hur företag kan dra nytta av nya intelligenta lösningar – på kort tid och med minska möjliga risk, säger Marika Auramo.

– I rollen som nordisk vd kan jag aktivt forma den nya upplevelsen av SAP för våra kunder, partner och medarbetare. Min allra mest prioriterade fråga är helt klart att företag av alla storlekar och inom alla branscher ska få den bästa upplevelsen av SAP – från att vi hjälper dem utveckla sina digitala strategier till att de ska få ut största möjliga värde för sina medarbetare och verksamheter, fortsätter hon.

Marika Auramo kommer tillsammans med cirka 800 medarbetare i Norden och Baltikum nu fokusera på att omsätta SAP:s affärsstrategi, som är att hjälpa företag bli intelligenta, datadrivna verksamheter. Hon rapporterar direkt till Brian Duffy, Regional President för SAP i norra Europa (SAP EMEA North).