SAP kliver upp i molnet med Analytics

SAP har lanserat SAP Cloud for Analytics, en molnbaserad lösning som samlar all affärsanalys, applikationer för finansiell planering samt datavisualisering i en och samma tjänst.

Tjänsten bygger på SAP HANA Cloud-plattformen och kommer att fungera med befintliga SAP-lösningar och appar från andra leverantörer som t.ex. Google Docs och Google Sheet.

“SAP Cloud for Analytics är något verkligen nytt och unikt på marknaden. Därmed har vi den bredaste funktionaliteten av alla tillgängliga molnlösningar där våra konkurrenter är betydligt smalare och bara levererar en specifik funktion i molnet eller en applikation för ett speciellt ändamål. Dessutom kan kunderna analysera både den data som finns i minnet på SAP HANA Cloud och den data som ligger kvar i datacenter eller i ett annat moln. Vår designfilosofi att erbjuda ett intuitivt och lättanvänt gränssnitt gör också att våra kunder kan komma igång snabbare, till en lägre kostnad och samtidigt nå högre affärsvärden”, säger Mikael Schwarzman som är nordisk molnchef på SAP.

Läs mer här