Samsungs senaste köp kan innebära mer reklam i Smart-TV:n

Samsung har ska köpa AdGear, ett företag som bland annat sysslar med att skapa digitala annonser för en mängd plattformar. Uppköpet kan dock främst komma att handla om att bättra på TV-tillverkarens möjligheter för TV-annonsering.

Reklamföretaget AdGear är baserade i Kanada, men har en hel del kunder även i Sverige, och har bland annat skapat digitala mediekampanjer åt den Kanadensiska regeringen. Bland deras tjänster märks en hel del realtidsbaserade annonsverktyg, som demand-sideplattformen AdTrader.

Det nya uppköpet kan ses i ljuset av att Samsung nu stärker sin satsning på annonsering via deras smart-TV:s, något som ju kan ses som både bra och dåligt – och det är heller inget Samsung är ensamma om (Apple-TV sägs vilja göra detsamma).

Att få tillgång till reklamplatser direkt i användarnas start-menyer är ju ett garanterat sätt för att få synas. Å andra sidan – vill vi verkligen få annonser slängda på oss i en produkt vi redan har betalat för?

Köpet – som sägs ha kostat kring 410 miljoner kronor – kommenteras av AdGear med att man “kommer kunna stärka vår plattform och ge bränsle åt mer innovativa lösningar inom markandsföring”.

Läs mer: Samsung kommer att ha annonser i sina TV-apparater

Det kan förstås mycket väl också handla om att låta andra företag spåra de användarna som tittar på TV via Samsungs smarta apparater. Med tanke på hur online-TV har ökat (något många använder appar i smart-TV:s för att göra) så finns det ju en uppsjö av data att plocka från. Detta kan sedan användas för bättre, träffsäkrare reklamkampanjer med riktat innehåll.

AdGears kompetens inom området kan mycket väl vara en del utav detta.

Behöver du hjälp med att hålla koll på den senaste utvecklingen inom digital marknadsföring? Klicka här.