Samsung Galaxy Fold gör multitasking möjlig och breddar skärmen rejält

Samsung har lanserat Galaxy Fold som gör det möjligt att ha upp till tre appar bredvid varandra på skärmen samtidigt eller ha exempelvis en stor karta. Försäljningen börjar nu i april.

Appar som WhatsApp, Microsoft Office och YouTube har alla anpassats till Samsung Galaxy Fold för bästa möjliga upplevelse.

Samsung börjar försäljningen av Fold den 26 april och priset ligger på nära 18.000 kronor eller $1 980 dollar. Inte billig trots att den har LTE och 5G.

Samsung Galaxy Fold har en huvudkamera och en selfiekamera. Det finns totalt sex kameror, tre bak, en på framsidan och två på insidan. De bakre kamerorna har tele- och vidvinkellins.

Skärmen är en helt ny 7.3-inch Infinity Flex Display som kan vikas på mitten. Du får med andra en mobil och en platta i samma enhet. Den stora skärmen är 1536 x 2152 och den lilla 840 x 1960.

Som lagring får du 512GB Universal Flash Storage 3.0 (eUFS) och hela 12 GB med RAM.

Samsung Galaxy Fold har två batterier, en i varje del av mobilen.

Lite nörderi nu om att ha dubbla skärmar och kunna ha fler appar igång samtidigt. Det kommer att strula till det med mätningarna då det blir som att ha igång tre flikar samtidigt. Det blir alltså tre sessioner i samma session. Något att ta ställning till sen om ihopvikbara mobiler blir en succé.