Sälj mer på nätet – utan att köpa mer reklam

Christer Pettersson, som har mer än femton års erfarenhet av e-handel, content marketing och sökmarknadsföring har skrivit en ny handbok. Boken har  fokus på hur du i praktiken kan lyfta dina egna kanaler och på så sätt generera mer trafik och mer försäljning. Läs här om hans tankar bakom boken.
Vad är tanken bakom den nya boken?
Jag har ju jobbat med försäljning och marknadsföring på nätet i många år och jag har många gånger slagits av hur många företag löpande köper trafik för stora belopp, men ofta glömmer att ta hand om sina egna kanaler först. Jag tror ju mer på att optimera den egna webbplatsen eller den egna webbutiken först, för att sedan köpa trafik, som ju då också kommer konvertera bättre och bli mer lönsam.
Varför tror du att många prioriterar att köpa trafik istället för att optimera sina egna kanaler först?
Jag tror helt enkelt att det är lättare att köpa trafik än att ta ett ordentligt grepp om till exempel sökmotoroptimering, content marketing och konverteringsoptimering. Men jag tycker man ska göra bägge delar, dock vill jag absolut rekommendera att optimera de egna digitala kanalerna först!
Vad tycker du är viktigast att satsa på för en sajt eller en webbutik?
Jag skulle säga att SEO, eller sökmotoroptimering, absolut är nummer ett, inte minst då den nu för tiden också sammanfaller på ett bra sätt med ett starkt användarfokus då Google och andra sökmotorer prioriterar inte bara bra innehåll, men även mobilvänlighet, snabbhet och säkerhet.
Vem riktar sig boken till?
Egentligen alla som driver försäljning på nätet, oavsett om du driver en stor eller en liten webbutik. Tanken är att det ska vara en handbok som praktiskt beskriver hur du kan lyfta dina egna kanaler och på så sätt generera mer trafik och försäljning.
När kommer boken ut?
Boken är precis skickad till tryckeriet, men det officiella utgivningsdatumet är 21 maj och då kommer den som tryckt bok, men även som e-bok och ljudbok.
Kan man inte få ta del av innehållet tidigare?
Jag kommer publicera delar av innehållet i förväg, bland annat här på Dagensanalys.se, och jag kommer även vara med på en hel del olika event i april och maj som Emeet i Helsingborg, ECOMMERCE STHLM på Kistamässan och Retail Awards i Stockholm där boken kommer finnas med och presenteras.
Var får man tag på boken?
Den går redan nu att beställa på till exempel Akademibokhandeln och Bokus.