Salesforce utvidgar Sales Cloud Platform med snabbare prospektering, flexiblare betalningssätt och intelligentare marketing automation

Salesforce uppgradering av Sales Cloud Platform ger företag ännu snabbare, smartare och en mer integrerad säljsprocess från prospektering till köp. Nu kan företag hantera hela säljsprocessen, från marknadsföring till försäljning och fakturering utan att behöva lämna Salesforce.

“Automatisering, integration och snabbhet är avgörande för skapa framgångsrika affärer under den fjärde industriella revolutionen,” säger Adam Blitzer, EVP & GM på Salesforce Sales Cloud. “Genom att utvidga vår Sales Cloud Platform med snabbare prospektering, flexiblare betalningssätt och mer intelligent marketing automation, tillhandahåller vi en omfattande och banbrytande plattform som hanterar hela säljsprocessen – från prospektering till köp.”

High Velocity Sales rustar säljare med nya verktyg

Manuella och tidskrävande arbetsuppgifter, som att researcha nya potentiella kunder, resulterar i att den genomsnittliga säljaren endast spenderar 32 procent av sin dag med att faktiskt sälja. Med tjänsten High Velocity Sales erhåller säljare de insikter och verktyg som krävs för att identifiera och bearbeta prospekts samt konvertera prospekts till kunder. I senaste versionen av High Velocity Sales uppdateras automatisering och intelligens vilket gör det enklare och mer effektivt än någonsin att identifiera och bearbeta prospekts. Senaste uppdateringen inkluderar:

  • Sales Cadence gör det möjligt för managers att skapa skräddarsydda och förbestämda säljsekvenser till sina teams. Med Sales Cadence kan så kallade ‘best practices’ inkluderas i CRM-verktyget och guida både nya och erfarna säljare genom hela prospekteringen – som när man ska skicka e-post till prospekt, när man ska ringa och även vad man ska säga (med manus och mallar för e-post).
  • Work Queues skapar e-post- och samtalslistor som säljaren ska prioritera inne i Sales Cloud. Baserat på insikter från Sales Cadence och Einstein Lead Scoring – som använder maskininlärning för att automatiskt analysera vilka prospekts som är mer benägna att konverta – kan Work Queues säkra att säljaren vet exakt vilka steg som ska tas för att optimera sin säljprocess.

Koppla samman försäljning och ekonomi med Salesforce Billing

Fakturering är ofta det sista och mest krävande steget i säljsprocessen, speciellt när man lanserar nya affärsmodeller. Salesforce Billing, som drivs av Lightning, är det senaste tillskottet till Salesforce CPQ som hjälper företag att skapa och förstärka befintliga relationer med sina kunder. Idag är det enklare än någonsin att automatisera återköp och anpassa beställningar samt effektivisera intäktscykler utan att lämna Salesforce. Salesforce Billing inkluderar:

  • Usage-Based-Pricing gör det möjligt för företag att erbjuda en flexiblare köpprocess till sina kunder. Företag kan nu leverera offerter, kontrakt och beställningar baserat på hur mycket kunden använt eller konsumerat företagets produkter eller tjänster. Eftersom funktionen är inbyggd i Sales Cloud Platform är all användardata, återköp, justeringar av ordrar och mer helt automatiskt uppdaterade i alla kundkonton – vilket gör att man inte behöver hoppa mellan olika system.
  • Evergreen Subscriptions förnyar alla kundkontrakt per automatik. Försäljningsmöjligheter, offerter, betalningar och säljrapporter kan nu sömlöst uppdateras inom valda intervaller. Beställningar kan hanteras snabbare och intäktsrapporter kan levereras till sina mottagare i tid.
  • Flexible Invoicing gör det möjligt att automatiskt skicka fakturor till kunder när förbestämda intervaller eller mål är uppnådda. Med Flexible Invoicing kan alla företag skicka fakturor när varor eller tjänster levererats. Om exempelvis ett takföretag har i uppdrag att lägga om ett tak för en kommersiell kund kan de skicka sin faktura månadsvis, kvartalsvis eller när varje steg i projektet är avslutat.