Salesforce och Amazon Web Services expanderar globalt partnerskap

Amazon Web Services (AWS) och Salesforce meddelade idag att de utökar sitt globala partnerskap.

Salesforce har lanserat Service Cloud Voice som sömlöst integrerar Amazon Connect och förser kontaktcenter med en uppsättning verktyg som ger bättre stöd till kundservice.

Salesforce utökade partnerskap med AWS drivs av ett gemensamt engagemang för kundens framgång. Tillsammans gör vi det enklare för företag att distribuera kraftfulla AI- och rösttekniker för att leverera smartare och snabbare kundtjänstupplevelser. Med detta i kombination med AWS-innehåll på Trailhead skapar vi en väg framåt för alla att skaffa sig de kunskaper som krävs för både dagens och morgondagens jobb, säger Bret Taylor, VD och Chief Product Officer, Salesforce.

Salesforce använder redan AWS som publik molnleverantör. Med det utökade partnerskapet väljer Salesforce nu också Amazon Connect för att driva Service Cloud Voice, en molnlösning för kontaktcenter. Partnerskapet mellan AWS och Salesforce gör det möjligt för organisationer att leverera bättre kundservice till en lägre kostnad. Dessutom görs AWS innehåll tillgängligt på Trailhead, Salesforce kostnadsfria plattform för olika onlinekurser. I partnerskapet undersöks även om skills från Einstein Voice kan göras tillgängliga på kompatibla enheter som styrs med Amazon Alexa.

I åratal har AWS och Salesforce haft en djup relation som lett till att vi integrerar våra tjänster för att ge kunder branschledande och optimerade lösningar. Vi är glada att Salesforce även valt Amazon Connect till Service Cloud Voice. Genom att tillföra AWS-innehåll till Trailhead fortsätter vi att göra det möjligt för företag att utnyttja båda plattformarnas fulla kraft för att tillhandahålla kundservice i världsklass, säger Ariel Kelman, global marknadschef AWS.