Salesforce hjälper företag hålla koll på sin miljöpåverkan

Salesforce har lanserat Sustainability Cloud– en ny lösning som tillsammans med andra hållbarhetsinitiativ kan hjälpa företag att bättre analysera sin miljöpåverkan.

Klimatförändringar är den största och mest komplexa utmaning vi människor någonsin har mött. Nyligen seglade den svenska klimataktivisten Greta Thunberg i väg till New York för att vara med vid FN:s klimatmöte den 23 september. En viktig påminnelse om vi måste arbeta tillsammans för att uppnå klimatmålen – även på våra arbetsplatser.

Salesforce har åtagit sig att leverera en hållbar framtid med låga koldioxidutsläpp och stöder FN:s hållbara utvecklingsmål. Salesforces vision är att kunder ska ha möjlighet att använda hela Customer 360-plattformen för att förbättra miljön.

På Salesforce har vi märkt att kunder efterfrågar mer pålitliga hållbarhetslösningar. Därför har vi lanserat en ny teknisk lösning som gör det möjligt för företag att snabbt spåra, analysera och rapportera miljödata. Allt för att minska sina egna koldioxidutsläpp, kommenterar Salesforce.

Med Salesforce Sustainability Cloud har företaget nu en pålitlig hållbarhetsplattform som hjälper dem att se deras miljöpåverkan och använda datadrivna insikter för att göra förändringar som gör nytta för vår planet.

Med Salesforce Sustainability Cloud kan man som företag enkelt analysera sin koldioxiddata i Salesforce Einstein Analytics och skapa dynamiska rapporter och instrumentpaneler. Något som ger insikter och möjlighet att driva klimatåtgärdsprogram i stor skala – och fullt ut förstå sin egen miljöpåverkan.

Läs mer om Sustainability Cloud här.