Såhär kan man kringgå Netflix blockering och komma åt det amerikanska utbudet

Dagensnanalys.se har redan skrivit om att vi nästa år bör få kunna titta på Netflix från alla länder. Men om du inte orkar vänta så finns det några metoder som många tillämpar för att kunna kringgå blockeringarna.

Många av dem som vill komma åt främst det amerikanska Netflix stora utbud använder sig av olika VPN-servar. Men företaget har på sistone börjat varna dessa användare, och tvingar dem att stänga VPN och proxyservrar för att få fortsätta titta.

Med NordVPN kan du kolla på amerikanska Netflix eller på SVT när du är utomlands. 

Men redan nu finns det tjänster som påstår sig kunna kringgå dessa.

Till att börja med kan man surfa in på exempelvis Unogs, som är en sida där man man söka på valfri film eller TV-serie och se vilket land som sänder det.

Sedan kan man gå till tjänster som Getflix eller Uflix, som båda påstår att de inte påverkats av Netflix senaste skärpning. Huruvida detta stämmer eller inte kan vi inte säga, men ifall du själv vill testa så är det fritt fram – de är dock ofta en avgift inblandad!

Unogs ger även förslag på vilka VPN, proxys eller DNS-servrar som man kan få använda, men det är inte säkert att listan alltid är uppdaterad.

Uflix chef, Peter Dujan, har beskrivit kampen mellan avblockerings-tjänster som hans och Netflix som en katt och rått lek, där de förstnämnda alltid finner ett sätt att kringgå nya blockeringar.

Det finns förvisso en orsak till att vi inte kan titta på många amerikanska serier – det handlar om sändningsrättigheter och de med dessa förknippade stora summorna som det kan kosta för Netflix att köpa in dem, olika för varje land. Men låt oss hoppas att detta snart är slut, och att kvalitetsunderhållning som Star Trek: The Next Generation inte bara får ses av amerikaner!

Läs mer: Därför blockerar Netflix proxy-streaming