Det har blivit väldigt populärt att visa uppskattning och omtanke med blommor. De har ersatt många av de presenter som man köper till folk som kanske inte blir riktigt rätt. Blommor kan aldrig bli fel och passar lika bra till mamma och pappa på deras bröllopsdag som det gör till den man håller kär för att visa sin kärlek.

I den pandemi vi har befunnit oss i och fortfarande till viss del befinner oss i, är blomsterbud ett fint sätt att visa att man tänker på någon. Kanske har man inte kunnat hälsa på sin gamla mamma så ofta som man hade önskat men vill ändå låta henne veta att man inte har glömt bort henne. Ett blombud kan ofta lysa upp en annars så trist och tråkig dag för de flesta. 

Vad betyder blommorna?

När man ger bort en blomma till någon så ska man vara medveten om att blommorna berättar mer än man tror. Beroende på vilka blommor och vilka färger man väljer skickar man också olika budskap. Det är dock inte alla som är medvetna om detta men vill man vara extra tydlig med sitt blombud kan man skicka en bukett som också talar om det man känner. 

Vill man tala blommornas språk med den man håller kär så finns det fyra klassiska bud som inte brukar misstolkas. Det första är en kärleksförklaring som helt enkelt talar om för den man skickar den till att “Jag älskar dig”. Då skickar man kort och gott en vacker, fin och röd ros. 

Om man vill tala om för sin partner eller någon som man har känslor för så skickar man istället en rosa blomma, det behöver inte vara en ros. Den blomman viskar i örat till mottagaren “Jag är förälskad i dig och jag lovar dig trohet”. 

Vill man ta det steget längre och fria till den person man håller kär så kan man skicka en bukett som innehåller röda, vita och blå blommor. Har man tur förstår mottagaren precis vad man menar och har man ännu större tur blir svaret ja. Dessa blommor betyder nämligen “Vill du gifta dig med mig?”.

Är man i en ny relation och kanske inte har träffats så många gånger kan det också vara svårt att säga hur man känner. Med ett blomsterbud underlättar det och man kan låta blommorna tala för en. Med ett blommogram som innehåller tre röda rosor talar man om för personen att “Jag vill träffa dig igen.”

Skicka blommor och en tanke till någon som behöver det

Ibland kan man genom bara att skicka ett blomsterbud med en liten hälsning lysa upp tillvaron för de man håller kär men som man kanske inte har möjlighet att träffa så ofta. Det kan vara att de bor på en annan ort eller att man har ett arbete själv som gör att man inte är hemma så mycket eller har så mycket tid över som man skulle önska. 

Hos många blomsterhandlare går det att beställa ett blommogram till någon man håller kär samtidigt som man hjälper någon som har det svårt. Man kan nämligen välja att skicka en välgörenhets bukett, då skänker man samtidigt pengar som gör livet lättare för barn och människor i de mest utsatta och fattiga länderna på vår jord. 

Blommor som en sista hälsning

I de allra flesta fall när någon man håller kär dör, så skickar man en sista hälsning med blommor. Även till de närmast sörjande brukar en bukett som beklagar sorgen och talar om att man finns där för dem uppskattas. Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska säga till människor i sorg och ett blomsterbud kan vara ett första steg.

Även när man ska välja blommor som en sista hälsning är det viktigt att det blir rätt. Blommorna ska gärna spegla den personen man har mist och även tala om, tillsammans med en hälsning, att saknaden är stor och att minnet lever kvar. Begravningsblommor finns i många olika utförande. Ofta brukar den närmsta familjen ha en stor kistdekoration och sedan kan man välja på både kransar och stående och liggande buketter. Behöver man hjälp med vad man ska välja så kan man få det både i en fysisk butik och på nätet

Skicka blommor överallt

Hos många företag som erbjuder blomsterbud kan man skicka bud även utanför Sveriges gränser. Många blomsterbutiker samarbetar med florister i andra länder vilket gör att kostnaden för leveransen inte blir så hög trots att man skickar utomlands. I många länder är dessutom blommorna mycket billigare vilket gör att budet ändå blir prisvärt. 

Många gånger kostar det under hundra kronor extra att skicka blommor utomlands. Det är ett billigt sätt att uppvakta nära och kära som bor i ett annat land. Det är betydligt dyrare att skicka tunga och många gånger opersonliga gåvor med posten.