Så upplever de nominerade MarC Awards – undersökningsbranschens Oscarsgala

I förra veckan avslöjades de nominerade till MarC Awards, och Dagens Analys har ställt tre korta frågor till några av de nominerade för att höra hur de ser på eventet.

MarC Awards sker den 20/11 och är undersökningsbranschens egen galakväll där prestationer, personer och företag uppmärksammas och olika delar av undersökningsvärlden träffas och utbyter tankar och erfarenheter. För en vecka sedan presenterades de nominerade som valts ut av eventets jurygrupper, och nu har vi på Dagens Analys fått chansen att ställa ett par korta frågor till några av de nominerade.

Vill du vara med och fira branschens framgångar?
Anmäl dig IDAG!

 

Hur kändes det när du fick reda på att du var nominerad?
Lena Gilchrist – nominerad till Branschgärningen Individ:
Förvånad – hade inte förväntat mig det. Men såklart jättekul och en stor ära att bli nominerad i en så fin kategori och tillsammans med såna legender

Martin Düring – nominerad till Årets Köpare:
Väldigt kul! Glad och stolt att bli nominerad av peers. Jag blev överraskad även om jag nu förstått att min omgivning mer tyckt det var väntat… Vilket i sig är lite irriterande för jag vill ju gärna ha koll på allt 😉

Jannike Tillå, IIS – nominerad till Årets Undersökningsprojekt
Jag blev väldigt glad! Vi är ett stort gäng som jobbar med undersökningen varje år och det är kul att det arbete vi lägger ner för att tillgängliggöra och sprida statistik om svenskarnas internetanvändning uppmärksammas.

Alexandra Sundberg – nominerad till Årets Nykomling
Förvånad men glad då jag inte visste att jag var nominerad.

Anders Lindahl, Intermetra – nominerad till Årets Undersökningsprojekt
Hela kontoret stannade upp och liksom höll andan…följt av ett massivt jubel. I ett ord: stolthet!

Hur kommer du/ni fira om du/ni vinner?
Lena Gilchrist:
Svaret får väl bli med Champagne och kollegor.

Martin Düring:
Att det lyckats så bra med kundinsiktsarbetet på AMF är hela teamets förtjänst så det blir nog något extra gott till fikat. Vi har inte hunnit haft den ordinarie sommarlunchen än, så…

Jannike Tillå, IIS: 
Först med en riktigt god natts sömn. Vi arrangerar en stor konferens, Internetdagarna, samma dag som prisutdelningen för Marc Awards så det kommer bli en lång och spännande dag för mig som kan krönas med priset. Sedan kommer vi så klart samla alla i teamet och hitta på något roligt tillsammans, att fira framgångar är viktigt.

Alexandra Sundberg:
Bubbel med mina fantastiska kollegor då jag har dem att tacka för mycket. Ensam är aldrig stark!

Anders Lindahl, Intermetra:
Det blir en helkväll på stan! Sen får vi hoppas nästa morgon blir okej så vi kan fortsätta arbetet med att bygga ett hållbart samhälle med våra härliga kunder.

Läs även: Här är alla nominerade till MarC Awards

Vad innebär det för dig/er att vara nominerad till MarC Awards?
Lena Gilchrist:
Jag får en känsla av stolthet över min långa resa med Ipsos (och Eureka). Jag har jobbat i 30 år som VD för Ipsos (och tidigare Eureka), jag har jobbat mycket och hårt för att skapa en position för Ipsos som en av de främsta i Sverige. Jag har varit med sedan vi var ett par personer på ett litet kontor i Sundbyberg till att vi idag sedan många år är del av globala Ipsos. Jag har nu lämnat över VD-stafettpinnen till min efterträdare Fredrik och då känns det extra kul att bli uppmärksammad. Ipsos är ju nominerade i flera kategorier och jag är glad och stolt över att få haft äran att vara med på en sån häftig resa med så många duktiga kollegor. Nomineringarna blir ett fint bevis på vilket fantastiskt företag Ipsos är.

Martin Düring:
Det är stort såklart. Extra värdefullt tycker jag att det blir när juryn består av både praktiker från köpar- och säljarsidan samt representanter från akademin. Nomineringen tar jag också som ett kvitto på att man gör något rätt; att det inte belönas utifrån hur mycket man köper för, eller att man ska acceptera standardupplägg – användbarhet ska alltid överordnas jämförbarhet.
Ingen position är garanterad i den allt hårdare konkurrensen så vi alla behöver utvecklas för att fortsätta vara relevanta. ”Utvecklingen har aldrig gått så fort som nu, men det enda vi vet är att det aldrig kommer gå så här långsamt igen…”

Jannike Tillå, IIS:
Det är ett kvitto för oss på att ”Svenskarna och internet” håller den höga kvalitet och relevans som vi ständigt strävar efter både när det gäller metod, innehåll och användning. Det ger oss också inspiration till arbetet med nästa års undersökning och att försöka göra den ännu lite bättre.

Alexandra Sundberg
Jag har arbetat hårt under de senaste åren och det känns kul att det uppmärksammas i ett nytt och spännande forum. Att vara ny i en arbetsroll kräver ett stort initiativtagande och en gnutta mod för att våga ta sig an projekt för första gången – som antingen kan bära eller brista. Att bli nominerad till årets nykomling känns därför som en bekräftelse på att det bär oftare än vad det brister och jag är tacksam över att Indikator har gett mig den möjligheten att utvecklas, från praktikant till affärsområdeschef. Men utvecklingen har bara börjat och jag se fram emot att aldrig sluta lära.

Anders Lindahl, Intermetra:
För knappt två år sedan startade vi den resan vi är på och att vara nominerad till MarC Awards är ett starkt bevis på att vi är på rätt väg!

Vi önskar Martin, Lena, Jannike, Alexandra, Anders och alla andra nominerade stort lycka till på galan den 20/11.
Du kan läsa om alla nomineringar på SMIFs hemsida.